ANASTAZIA ACKER – GRAVEYARD (EP)

Artiest info
 
facebook
 
 

Anastazia Acker uit Shakopee, Minnesota zat nog op school toen ze al songteksten begon te schrijven over haar toenmalige belevenissen in haar tienerperiode. Gemotiveerd door haar moeder zocht ze het contact op met producer Michael Koppelman die samen met haar een eerste poging deed tot het creëren van een heuse popsong. Dat werd het nummer “Ghost Town” dat nu ook op haar debuutplaat “Graveyard” is beland.

“Graveyard” werd een EP-tje met zes nummers die Anastazia Acker heeft geschreven en die ook met Michael Koppelman werden opgenomen. Voor al deze songs putte ze voor de teksten eveneens uit haar levenservaringen, zowel positieve als minder leuke zoals u o.a. kunt horen in het nummer “Past Tense” waarin ze vertelt ‘he was my sun, my moon and I was his crime’ en ook in de song “Kind Of A Mess”. Wat ze daar precies mee bedoelt zult uzelf moeten invullen.

In het op bijgaande audiovideo te beluisteren nummer “The Graveyard Shift” zingt ze over Julia, een veel te vroeg gestorven vriendin uit haar kindertijd die in november 2021 overleed. De song schreef ze pas één jaar later en is gebaseerd op haar herinneringen aan hun samenzijn. Anastazia wilde van dit louterende nummer een soort van eerbetoon aan haar vriendschap met Julia maken.

In de openingstrack van dit minialbum horen we de pianoballad “Adore Me” die Anastazia Acker met zachte zeemzoete stem zingt. Het zesde en laatste liedje op deze “Graveyard”-EP waarover we het hierboven nog niet hebben gehad is enkel door akoestische gitaar en piano begeleide nummer “Crowded Room”. Met dit schijfje wist deze jonge zangeres alvast onze interesse naar haar toekomstige muzikale activiteiten te wekken. We hopen dat die eerste volwaardige plaat dan ook snel zou mogen volgen.

(valsam)